SENIORDAMENE STORSPILLER OG FORSYNER SEG GODT AV PREMIEBORDET

SENIORDAMENE STORSPILLER OG FORSYNER SEG GODT AV PREMIEBORDET

Senior

Dårlige værmeldinger betyr ingen ting når det er seniorgolf på Meland. Man har alltid et håp om at været blir litt bedre enn meldingene sier. Det stemte denne dagen også.  13 damer og 31 herrer gjennomførte den 2. runden i Meland Senior Cup 9 hull med mye god golf. Mange av seniorene har benyttet sine protimer hos Martin. Her har de fått klare arbeidsoppgaver både når det gjelder grep og oppstilling og dette kommer nok til å gi resultater ganske fort. Det er bare å “dra kortet” på rangen og trene på arbeidsoppgavene. Stopper det opp litt, så er det bare å oppsøke Martin igjen for å få videre progresjon i sin utvikling.
Det gode råd må være : ikke stå å tren på flere uvaner alene. Søk råd og veiledning!

For andre gang på rad så var det en dame som toppet resultatlisten i dagens turnering. Dette var vel fortjent da hun har spilt god golf i den senere tid. En medvirkende årsak er sikkert det at hun har deltatt på både på Tyrkiaturen med seniorne og Spaniaturen med damene. Det er mye god praksis som teller i golfen også.

041 – Kopi
Elen Hjelvik ble den suverene vinneren med 22 poeng på 9 hull.

Videre på listen finner vi :
2. plass   Tore Iversen     20 poeng
3. plass    Kåre Heim        19 poeng
4. plass    Geir Kleppe       19 poeng
5. plass    Inger Iversen     19 poeng

Etter turneringen var det samling i peisestuen til en god kopp kaffe, litt å bite i, samt premieutdeling til de fire beste, og trekkning på scorekortene.

Som det ble opplyst etter turneringen, så er disse 9 hulls rundene ikke lenger handicaptellende slik de var tidligere. Her er forklaringen :

HANDICAPREGULERING PÅ 9 TILFELDIGE HULL.
Som kjent så er Golfbox kommet ut med en helt ny versjon av turneringsmodulen. I denne nye versjonen kan vi ikke regulere HCP på 9 tilfeldige hull.

Som standard for regulering av hcp på en 9 hulls runde, skal man i h.h. til reglene gå enten de 9 første eller de 9 siste hullene i rekkefølge.
På en henvendelse fra Meland GK til John Edgar Nilsen i NGF i 2009, fikk vi bekreftet at en vilkårlig 9 hulls runde ( f.eks. fra hull 4 til 12) også kan hcp-reguleres når disse hullene spilles i rekkefølge i en forhåndsbestemt turnering. Dette var også på linje med den gamle versjonen av Golfbox, som aksepterte dette og som vi har benyttet i våre tidligere turneringer.

I den nye versjonen av Golfbox er denne muligheten foreløpig fjernet!

Vi har vært i kontakt med Thore Wilhelmsen i NGF angående dette og fått følgende svar:
Det har, og er, mangen forskjellige tolkninger av HCP regler blandt de landene som er tilsluttet EGA. I den nye versjonen av Golfbox vil de forsøke å legge opp til en harmonisering av gjeldende regler for alle medlemslandene.HCP reglene er under
revisjon og den nye utgaven vil komme i 2016..

Inntil videre betyr dette at våre 9 hulls runder desverre ikke kan handicapreguleres som tidligere år.Det blir da opp til oss selv å levere inn flere handicaptellende selskapsrunder for å ha et korrekt handicap.
NB!
De som går 18 hull i våre 9 hulls turneringer, kan selv utføre reguleringen som en vanlig 18 hulls runde.
De som går fra hull 1 og t.o.m. 9 i turneringen, kan selv regulere dette som en 9 hulls runde.

Det er kun de som går fra hull 2-3-4-5-6, som ikke kan regulere sitt handicap i disse 9 hulls turneringene.

På våre 18 hulls turneringer vil vi selvfølgelig fortsette med hcp. reguleringen som tidligere år.

Hvis du vil unngå å bli “tvangsregulert” av Golfbox ved årsskiftet, så er det lurt å ha registrert så mange runder som mulig i løpet av sesongen. Dette gjelder både de dårlige, de i sonen og de gode rundene. Dette fører til at du altid vil ha et korrekt handicap og er med å konkurrerer på like vilkår.

…Tore.

Related Posts

Ingen treff.

Meny
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this