Årets dametur

Årets dametur

Damer, Slides

Damegruppens tur til L’Estartit 15 – 22 april 2016

mms_20160526_110350

2 ½ times busstur i tett ettermiddagstrafikk ut fra Barcelona!  Men hva gjør vel det når vi ender i koselige lille L’Estartit.  En tidligere fiskerlandsby, nå turistby, vakkert beliggende i en stor bukt med bebyggelse i fjellsider og åser som omkranser byen.  En akkurat passelig liten by med gangavstand til restauranter og barer, handlegater med butikker som gjør seg klare til den kommende turistsesong.

Vi ble for øvrig hentet og brakt av verdens blideste og hyggeligste bussjåfører som hver dag hilste oss med «god morgen jenter!» og tellet og tellet oss for å forsikre seg om at alle kom med.  5 min til golfbanen.  To flotte baner ved Empordà Golf, 2 vidt forskjellige baner, en links bane der vi virkelig fikk vind i håret og i ballen, en utfordrende, bølgende bane.  Den andre en skogsbane, med irrgrønne fløyelsmyke fairwayer, omkranset av høyreiste furutrær med skyggefulle trekroner.

Denne gangen var vi 19 damer på tur, det var en fin størrelse på gruppen.  Etter golfrundene var det hyggelig samling på golfbanens terrasse mens vi ventet på minibussene som tok oss tilbake til hotellet.  Ettermiddagene ble stort sett tilbrakt enten ved bassengkanten eller på terrassene utenfor leilighetene hvor stoler og bord fløy mellom de forskjellige ettersom hvor mange som var samlet.  Alltid tid til en hyggestund med noe godt å spise og drikke.  Vi bodde for øvrig komfortabelt i velutstyrte 2 eller 3 roms leiligheter.

bilde 1.3

Alle dager var det akkurat passelig golfvær, fin norsk sommertemperatur.  Men siste dagen fikk vi oss en overraskelse, det var meldt regn!!  Dagen for konkurranse!  Vi var heldige, det regnet fra seg i løpet av natten, trodde vi.  9 hull gikk greit, så begynte det å dryppe, så sipregne, og vi måtte gi oss, våte til skinnet alle mann.  Men uken var reddet.

bilde 4.2

mms_20160526_110325 mms_20160526_110312

bilde 3.2

 

Vi tok oss også tid til en fridag.  Alle reiste inn til Girona, vel en times biltur unna.  Den ligger ved elven Onyar, og langs den vakre husrekker i gilde farger.  En vakker by med en gamleby omkranset av bymurer, med smale gater og smau på kryss og tvers, oppover og nedover.  En del av den var det gamle jødekvarteret.  De fleste tok en runde oppe på bymuren og fikk et flott rundskue over byen og landskapet.

bilde 1.3

Siste kvelden var det stor fellesmiddag med premier til alle, vel fortjent for ymse utførelse av golfsporten.  Og skrekk og gru, vår selvskrevne mangeårige reiseleder Matti, erklærte at hun ville gi seg som reiseleder for damer på tur.  Noen fikk «hakeslepp», hva gjør vi nå, ingen flere turer, eller??  Men, Matti hadde allerede alliert seg med Aud Jorunn (Åden) som hadde sagt seg villig til å føre tradisjonen videre.  Så da er alle sorger slukket og vi kan se neste års dametur trygt i møte.  Tusen, tusen takk til Matti som har stått for arrangering av turene i mange år.

Vi nådde knapt sengen før vekkerklokkene ringte neste morgen, avgårde kl 04.00!!!!, men møtt med et smilende «god morgen jenter» gikk det greit.  Så hjem til Meland og åpen bane.  Vel møtt neste år.  Og husk, turen er for alle, det er først til mølla…..

Anne Grethe

mms_20160526_110340 mms_20160526_110332

bilde 5.2bilde 4

bilde 2.3

Related Posts

Ingen treff.

Meny
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this