KMPT / Historie

Karsten Memorial PING Tournament arrangeres i 2019 for 7.året.
For hvert år er den blitt større og mer og mer populær, og vi kan nok med sikkerhet påstå at KMPT er Norges største turneringshelg målt i antall spilte runder og størrelse på premiebordet.

Mannen med idéen til turneringen, Jan Steinar Simonsen, har med stolthet overvært de 5 første utgavene av turneringen. Han er i dag dessverre pleietrengende og har ikke mulighet for å være tilstede. Men han får oppdateringer hvert år fra Rita Marie og resten av Simonsen familien som har familiære relasjoner til Solheim familien.

Hvert år har familien til Karsten Solheim vært tilstede under turneringen.
Vi har hatt besøk av blant andre John Solheim, sjef og styreleder i PING. Hans bror Allan, barnebarnet David og andre i familien har også besøkt Meland for å overvære arrangementet. Vi er utrolig stolte over å hvert år være et reisemål for Solheim familien, og det viser hvor mye turneringen betyr for minnet om Karsten

15.november 1911 ble det født en gutt i Bergen.

Ca 100 år etter oppsto idéen om å arrangere en turnering til hans minne, og  etter en stund med planlegging var første utgave av Karsten Memorial PING Tournament i gang i 2013.

Men først, litt mer om denne gutten:

Karsten Solheim ble født i Bergen i følge hans egen fødselsattest, ikke i Austrheim som det noen steder har vært opplyst. Moren Ragna (f. Koppen) kom fra Fedje, mens faren Hellemann Andreas (Herman) Solheim kom fra Austrheim. Allerede i 1912 dro faren Herman til USAfor å skaffe seg arbeid og forberede en ny fremtid for familien i Seattle, mens moren Ragna og Karsten fulgte etter i 1913.

Karsten Solheim utdannet seg til ingeniør og begynte å spille golf da han var 42 år gammel, da kollegene hans ved General Electric inviterte ham med. På golfbanen hadde Solheim mest vanskeligheter med putting, og han utviklet derfor sin egen, revolusjonerende putter. Istedenfor å feste skaftet ved hælen til bladet, festet han det i midten. Han benyttet vitenskapelige prinsipper da han utviklet golfkøllen, som tidligere i stor grad hadde vært basert på prøving og feiling.

Etterhvert begynte Solheim å produsere golfkøller i garasjen og forsøke å selge dem til skeptiske, profesjonelle golfspillere på turneringer. Anerkjennelsen kom da Julius Boros vant Phoenix Open på PGA-touren med Solheims putter. Solheim starter virksomheten Karsten Manufacturing i 1959. Men først i 1967 sluttet han i General Electric. I 1969 lanserte han jernkøller basert på de samme prinsippene, og dette ble fort en suksess. Andre kølleprodusenter fulgte snart Solheims nyskapning.

Solheim ble en velgjører innen golfsporten. Han donerte millioner av dollar til Karsten Golf Course ved Arizona State University og Karsten Creek Golf Course ved Oklahoma State University, og sponset LPGA-turneringer i Oregon, Arizona og Massachusets. Han var den store pådriveren bak opprettelsen av Solheim Cup, den fremstående turneringen for kvinner mellom lag fra Europa og USA som tilsvarer herrenes Ryder Cup.

Solheim fikk Parkinson de siste årene av sitt liv og overlot selskapet til sin yngste sønn John i 1995. Han døde 16. februar 2000 i Phoenix, Arizona. Året etter ble han som, hittil eneste representant for utstyrsprodusenter, hedret med en plass i World Golf Hall of Fame.

 

 

Meny
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this